SLATKI PROFESIONALCI

Nezadovoljni ste poslom, a volite zdrave i slatke slastice? Postanite slastičar!

Pučko otvoreno učilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim akademskim centrom primjenjenog nutricionizma predstavio je novi verificirani obrazovani program usavršavanja za zanimanje Slasitičar - specijalist za dijetetske namirnice.

Zdrava prehrana i dijeteske namirnice trend su ali i potreba sve većeg broja ljudi. Upravo zato osmišljen je, a nedavno i predstavljen novi verificirani obrazovani program usavršavanja za zanimanje Slasitičar - specijalist za dijetetske namirnice.

Nutricionistkinja Tena Niseteo objasnila je kako se klasične slastice, u kojima ne mogu uživati osobe sklone alergijama, intolerancijama na hranu, mogu zamijeniti nutritivno bogatim i zdravijim slasticama koje uz ovaj program možete naučiti profesionalno pripremati.

Razgovarali smo s voditeljicom projekta, Silvijom Mršić, koja nam je otkrila kako prve polaznike očekuju 1.srpnja ove godine.

Razvili su kurikulum koji se provodi inovativnim metodama učenja tzv. blended learning što je učenje putem interneta za koji su posebno snimani i praktični video isječci. Također, dio nastave će biti teorijskog ali i praktičnog karaktera za koji su opremili slastičarski kabinet sa suvremenom slastičarskom opremom. Cijena još nije poznata budući da u srpnju tek kreću s pilot projektom, nakon čega će postati komercjalan.

Cijeli program traje četiri mjeseca, a cilj je poboljšanje relevantnosti i kvalitete obrazovne ponude ustanova za obrazovanje odraslih te jačanje profesionalnih kapaciteta provoditelja obrazovanja odraslih kako bi se postiglo povećanje konkurentnosti polaznika na tržištu rada.

"Veselimo se novim polaznicima i jedva čekamo krenuti s predavanjima. Puno smo radili na projektu i nadam se da će ljudi prepoznati njegovu kvalitetu i pridružiti nam se. Uvjet je završena srednja škola koja je srodna zanimanju ili fakultet također srodne grane." izjavila je voditeljica projekta, Silvija Mršić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:26